Cum te ajuta o strategie SEO avansata?

Ce reprezinta SEO?

SEO (Search Engine Optimization), reprezinta un proces de optimizare pentru motoarele de cautare si are drept scop marirea traficului calitativ si cantitativ al unui site prin rezultatele cautarilor organice in motorul de cautare.

Ce se intampla in SEO?

Pentru a intelege notiunea de SEO, vom urmari cateva aspecte, precum:

Calitatea traficului. Poti atrage toti vizitatorii din lume, dar daca ei vin pe site-ul tau pentru ca Google le-a transmis ca esti o resursa pentru computerele Apple cand de fapt tu esti un fermier care vinde mere, asta nu reprezinta trafic de calitate. In schimb, tu vrei sa atragi vizitatori care sunt cu adevarat interesati de produsele pe care le oferi.

Cantitatea traficului. Cu cat site-ul este mai sus clasat cu atat vei avea mai multi clienti.

Rezultatele organice. Google Adwords reprezinta o parte semnificativa a multor pagini cu rezultatele motorului de cautare (SERP). Traficul organic reprezinta orice trafic pentru care nu trebuie sa platesti.

Indexarea si accesibilitatea

Ai putea avea cel mai bun continut din lume, cea mai buna audienta si chiar un trafic ce vine din tot felul de locuri precum social media si alte referinte. Dar daca motoarele de cautare nu pot accesa, scana si indexa in mod corespunzator site-ul tau, niciunul dintre aceste aspecte nu ar mai conta pentru SEO.

Viteza site-ului si performanta

Este bine cunoscut faptul ca Google a declarat viteza site-ului drept un factor mic de clasificare (aproximativ 1%). Acest lucru este minor, dar este ceva rar pentru Google sa spuna ca orice are un efect clar asupra clasamentului. Prin urmare, este foarte important sa urmezi acest sfat. In plus, utilizatorii iubesc site-urile rapide si receptive. Ei vor fi mai multumiti de experienta avuta si iti vor aprecia continutul site-ului. Un site bine optimizat SEO va atrage mai multi vizitatori pe site-ul tau si va creste durata de timp petrecut pe site.

 

O noua cautare

SEO este intr-o continua crestere si schimbare. Reprezinta mai mult decat etichetele de titlu si cateva backlink-uri. Trebuie sa ai un site relevant din punct de vedere semantic. Unul in care motorul de cautare si oamenii, inteleg despre ce este pagina respectiva in relatie cu evenimentele din lumea reala- cum ar fi conceptul de actori vis-a-vis de filme sau oameni care isi serbeaza zilele de nastere. In 2019, Google a suferit ceva schimbari. Mai multe despre acest subiect am vorbit in ghidul SEO pentru 2019 si in articolul despre actualizarea Florida 2.

Anul acesta este foarte important in cadrul campaniei SEO pe care ti-o construiesti, sa incluzi un plan si o strategie de continut. Continutul si strategia de link building, alaturi de viteza de incarcare a site-ului sunt foarte pretioase din punct de vedere al clasaementelor (cel putin anul acesta).

WordPress

Majoritatea noilor website-uri create in ziua de astazi sunt construite pe baza WordPress. QuickSprout.com este creat pe WordPress. Este o platforma ce permite crearea si gestionarea unui site de tip blog.

Cercetarea avansata a datelor

Partea care face SEO-ul unic, distractiv si provocator este aceea ca putem fi ca niste detectivi pe web. Trebuie sa fii bun in extragerea datelor din diferite parti si obtinerea acelor date indiferent de modalitati. Noi mijloace au aparut in ultimul timp pentru a face asta.

O poveste de succes pentru ghidarea strategiei tale

Beneficiile utilizarii SEO pentru afacerea ta, sunt masive. 

Nu numai ca aceasta strategie iti va spori vizibilitatea online, ci te va ajuta sa transformi si traficul pe site-ul tau catre potentialii clienti. Singurul lucru care face SEO sa devina si mai eficient este o conversatie constanta cu clientii tai pentru a-ti imbunatati serviciile si pentru a intelege obiectivele afacerilor clientilor tai.

Nu este corect sa gandesti nici pentru o secunda ca SEO ar putea sa dispara. De fapt, in timp ce tu ti-ai putea pune problema daca SEO este important sau nu, competitoriii tai fac progrese utilizand acest serviciu.  Este un joc elaborat, deci cu cat incepi mai repede, cu atat mai departe te vei afla.

In 2019 a devenit cu atat mai important sa utilizezi serviciile SEO. Mai multe despre acest subiect am scris in articolul: De ce sunt serviciile SEO importante in 2019.

Industria : turism

Maldive Traveller este o companie de turism care prezinta probleme cu strategia online pe care au adoptat-o. Era clar ca strategia lor de marketing online / marketing digital nu functiona pentru ei asa cum si-ar fi dorit. Au fost nevoiti sa ia masuri, asa ca au apelat la o companie specializata – Fatbit Technologies.

Fatbit Technologies, o companie SEO cu o experienta bogata in online, a cautat solutii pentru a schimba situatia clientului. Dupa un studiu intensiv al problemei, compania a venit cu o strategie.

Ce au facut pentru a aduce rezultatele dorite?

Cercetari amanuntite privind trecutul si activitatile Maldive Travellers – Acest lucru a fost necesar pentru a intelege insasi afacerea in care sunt implicati clientii lor si pentru a gasi cele mai bune strategii de pus in practica;

Au imbunatatit continutul website-ului – maximizarea continutului site-ului web pentru a indeplini cerintele pentru o optimizare eficienta a motorului de cautare a fost, de asemenea, cheia. Ei au considerat ca informatiile trebuie sa fie unice si de inalta calitate, daca trebuiau sa iasa in evidenta din multimea altor locuri turistice.

Cercetarea extensiva a cuvintelor cheie – cuvinte cheie eficiente pentru a pune site-ul pe harta. Fatbit a inteles acest lucru, ceea ce a facilitat proiectarea altor aspecte ale strategiei SEO.

Rezultatele

Dupa o executie reusita a noilor strategii, a avut loc o crestere a numarului de vizitatori pe zi si, prin urmare, gradul de popularitate al marcii a crescut. Acest lucru a avut ca efect cresterea numarului de potentiali clienti care erau dispusi sa foloseasca serviciile Travellers din Maldive. De fapt, numarul de vizitatori, pe zi, a crescut cu peste 40%.

Strategiile folosite de Fatbit Technologies nu numai ca au  marit numarul de vizitatori pe zi, ci si numarul vizitatorilor care au distribuit site-ul. Vizitele regulate pot fi atribuite cuvintelor cheie alese strategic.

Concluzie

Sumar, acest studiu demonstreaza clar imbunatatirile semnificative in diferite nise ale afacerii. Numarul sporit de vizitatori, cresterea vanzarilor totale si tendinta ascendenta a ratelor de conversie sunt dovada ca SEO este un instrument eficient in dezvoltarea afacerii tale. Un  studiu tradus si adaptat dupa dupa https://mention.com/blog/seo-case-studies/

 

 

Next Post