Optimizare SEO

Draga partenere, noi te putem aduce pe prima pagina… 

Prima pagina a motoarelor de cautare, folosind o reteta care nu da niciodata gres: campanii SEO, bazate pe strategii clar definite si tehnici SEO pe care le-am dobandit prin experienta si documentare. 

Dar mai intai sa facem un scurt test

Nu ne plac testele, dar ne plac rezultatele de succes. Asa ca iti propunem unul rapid

1) Vrei sa ocupi o pozitie buna pe Google dupa anumite cuvinte cheie care reprezinta industria in care activezi?

⬜️ DA    ⬜️  NU

2) Vrei o vizibilitate mai buna pentru afacerea ta in mediul online?

⬜️ DA    ⬜️  NU

3) Vrei un numar mai mare de clienti proveniti din mediul online?

⬜️ DA    ⬜️  NU

Daca ai raspuns la cel putin o intrebare cu DA, rezultatul este unul clar: ai nevoie de optimizare SEO.

cere o oferta de la unicweb

Ghidul novicelui in optimizare SEO 

Incepem cu o definitie: 

SEO – vine de la search engine optimization – adica optimizare pentru motoarele de cautare. 

Optimizarea SEO este o modalitate precisa de a aparea in afisarile de pe prima pagina a celui mai important motor de cautare: Google. Totodata, este o practica ce analizeaza traficul organic astfel incat sa poata fi imbunatatita calitatea unui website. 

Continuam cu Google 

Sa facem cunostinta cu Google – cel care dicteaza tendintele in materie de SEO. Este Google atotputernic intr-ale cautarilor pe internet? Ei bine, cam da. 

In tara noastra, peste 95% dintre cautarile online se desfasoara cu ajutorul acestui motor de cautare. 

Cum sa optimizezi seo eficient

 

Si daca te gandesti bine, orice experienta de utilizare a unui PC sau laptop cu conexiune la internet incepe cu un motor de cautare. 

  • Vrei informatie? – Apelezi la motorul de cautare. 
  • Vrei sa cumperi ceva online? – Apelezi la motorul de cautare.
  • Vrei sa faci o programare online? – Apelezi la motorul de cautare.
  • Vrei sa socializezi? – Apelezi la motorul de cautare.

Ai prins ideea. 

De ce ai nevoie pentru a face SEO

Munca, determinare, cunostinte, abilitatea de documentare, abilitatea de a tine pasul cu tot ce este nou. Asa cum intuiesti deja, lui Google ii plac provocarile. Si mai mult decat atat, ii prefera pe cei care tin pasul cu provocarile. 

Asa ca el schimba adesea algoritmii care duc la afisari pe pozitii fruntase in rezultatele celor care navigheaza pe internet. Acest lucru te va face pe tine sau pe noi sa fim mereu in priza. Vom schimba strategiile si vom cauta sa ajungem la obiectivele pe care le-am stabilit inca de la inceput. 

Intelegerea utilizatorului. Intotdeauna Google va pune pe primul loc experienta utilizatorului. Asa ca, actiunile sale de a stabili cine sa apara sau nu pe primele pagini depinde de ce are nevoie utilizatorul. Astfel, indiferent de cat de mult te-ai stradui, continutul de calitate, cu structura si lungimea potrivita, vor ramane intotdeauna preferatele lui Google. 

O reteta de optimizare SEO asa cum ai nevoie: 

1. Audit SEO

Totul porneste de la o analiza clara a website-ului tau. Nu putem propune solutii, fara sa stim de fapt ce se intampla in spatele website-ului pe care il detii. Asa ca incepem procesul de optimizare SEO printr-un audit. 

Dupa ce identificam problemele cu care te confrunti, stabilim care sunt pasii de urmat pentru imbunatatire. Si trecem, astfel, la etapa a doua.

2. Strategii de optimizare SEO, fixarea obiectivelor si a planului de actiune

Echipa noastra de specialisti SEO va crea un plan detaliat care va ajuta website-ul sa obtina trafic organic. 

De regula, vorbim despre doua tipuri de strategii: optimizare SEO ON Page si optimizare SEO OFF Page

Prima strategie se realizeaza prin optimizarea site-ului, pornind de la cuvinte cheie. De exemplu, acestea sunt inserate in continutul din website, in mod natural, astfel incat motorul de cautare sa le poata identifica usor. 

Totodata, aceasta strategie include si structura de internal linking. Pornind de la faptul ca utilizatorul mediului online este din ce in ce mai educat si bine documentat, este recomandat ca experienta sa pe website sa fie considerabil imbunatatita. 

Astfel, ne asiguram inca de la inceput ca utilizatorul tau nu pierde timp pretios, cautand categoriile cheie sau produsele de care are nevoie. Navigarea sa intre pagini trebuie sa fie lina, intuitiva si placuta. 

Viteza de incarcare a website-ului si alegerea unor titluri SEO-friendly este o alta preocupare a noastra, in calitate de specialisti in optimizarea SEO. Astfel, auditul realizat in etapa initiala a colaborarii noastre, ne va ajuta sa ne dam seama cat de bine sta website-ul tau din acest punct de vedere. 

In planul nostru, vom include si update-uri periodice de continut, astfel incat vizitatorii website-ului sa primeasca continuu un flux de informatii relevante, atractive si calitative. Astfel, continutul creat, va fi pe placul motoarelor de cautare.  

In ceea ce priveste strategia de SEO OFF Page, aceasta se refera la profilul de backlinks si frecventa linkurilor externe – aspecte pe care ti le vom explica inca de la primele noastre discutii. Si toate acestea duc la o autoritate a domeniului pe care o vom creste progresiv si calitativ. 

Si totul se va realiza cu tact, atentie la detalii si pricepere. 

Neglijarea tuturor aspectelor mentionate mai sus este de neconceput deoarece poate compromite rezultatele.

3. Masurarea rezultatelor

Daca alegi sa devii clientul nostru, vei primi periodic rapoarte de activitate. Impreuna, vom masura progresul si vom cauta sa ne concentram doar asupra acelor rezultate care dau randament. 

Fiecare client este unic si primeste o strategie unica. Practic, noi identificam nevoile tale (din punct de vedere SEO) si propunem solutii de impact. 

Ce ne recomanda pe noi drept experti in optimizare SEO?

Echipa agentia unicweb

✔️Experienta de peste 10 ani intr-un domeniu dinamic, dar si foarte interesant. 

✔️Faptul ca ne plac provocarile si cautam mereu solutii pentru a le face fata.

✔️Pasiune si profesionalism. Din pasiunea pentru acest domeniu fascinant se naste profesionalismul de care dam dovada. 

✔️Respectul pentru fiecare client. Iti vei da seama de acest aspect inca din primele momente ale colaborarii noastre. 

✔️Onestitate in oferirea rezultatelor. Punem accentul pe transparenta si comunicare. Astfel, iti aducem la cunostinta rezultatele strategiilor aplicate, astfel incat tu sa stii ca bugetul tau a fost bine investit

Ce reprezinta SEO?

SEO este acronimul de la “Search Engine Optimization” – optimizarea pentru motorul de cautare.  SEO este o disciplina de marketing ce vizeaza cresterea vizibilitatii site-urilor in motoarele de cautare in mod organic, adica neplatit.  

Ce beneficii va aduce optimizarea SEO?

Prin optimizarea SEO va cresteti sansele sa va clasificati cat mai sus pe anumite cuvinte cheie, ceea ce inseamna ca veti obtine mai mult trafic organic pe site-ul vostru. 

Este necesara o campanie SEO pentru website-ul meu?

O campanie SEO este necesara oricarui website, care isi doreste sa-si creasca vanzarile. Cu ajutorul optimizarii SEO veti avea mai multi vizitatori pe website, care se pot transforma in potentiali clienti.

Cat costa o campanie SEO?

Costul unei campanii SEO difera in functie de obiectivele pe care le aveti, in legatura cu website-ul. Dupa ce vom stabilii cea mai buna strategie pentru website, va trimitem oferta pentru a incepe colaborarea.

Cand ar trebui sa incepeti o campanie SEO?

Avand in vedere mediul competitiv din mediul online, ar trebui sa incepeti cat mai repede. Daca sunteti interesat de cresterea afacerii voastre, trebuie sa va asigurati ca sunteti in fata concurentilor printr-o strategie avansata de SEO.

Cum veti stii ce rezultate aveti cu campania SEO?

Va vom oferi rapoarte lunare cu rezultatele campaniilor SEO. Avem o relatie transparenta cu clientii nostri si raportam toate schimbarile prin care trece website-ul.