De ce nu cresti in motoarele de cautare?

Ajungerea în primele pozitii in motoarele de cautare ne imbunatateste expunerea brand-ului, ne stabileste autoritatea in domeniu si ne aduce o crestere substantiala a vanzarilor.

Dar ce ne facem cand observam ca website-ul nostru nu urca in motoarele de cautare?

Ati aplicat probabil cateva strategii SEO, ati investit in promovare platita si totusi rezultate nu apar. Care ar putea fi motivele pentru care site-ul tau nu creste pe Google?

Echipa UnicWeb Media iti va explica cateva motive pentru care website-ul tau nu creste in motoarele de cautare.

1. Probleme elementare SEO

Poate ati realizat de curand un website cu un design impecabil. Produsele / serviciile sunt prezentate intr-un mod cat mai atractiv pentru un potentialul cumparator. Cu toate acestea observati ca nu aveti rezultate in motoarele de cautare.

Desi aveti website-ul pus la punct, va lipseste strategia SEO sau sa se strecoare cateva greseli in aplicarea SEO precum:

» Continut insuficient
» Lipsa unor meta descrieri sau titluri
» Lipsa unui continut care sa tina utilizatorii pe website sau care sa va ridice in motoarele de cautare pe cuvintele cheie.

2. Nisa in care activati este extrem de competitiva

Deja ai utilizat toate cuvintele cheie pe care se bazeaza publicul tinta? Concurenta ta deja s-a gandit la aceste lucruri si probabil e de ani buni in pozitii bune in motoarele de cautare. Trebuie sa-ti extinzi strategia SEO si mai mult pentru a aduce solutii mai complexe. In plus, trebuie sa fii destul de consecvent intr-o nisa competitiva pentru a putea avea rezultate.

3. Legaturi catre website-uri suspecte

In cautarea de backlink-uri trebuie sa ne asiguram ca sunt de de pe website-uri de calitate, daca le obtineti de pe website-uri cu subiecte precum cazinouri online, Google va pune site-ul tau in acelasi grad si nu-l va indexa. Daca observati ca aveti backlink-uri de la webste-uri suspecte, rezolvati problema cat mai repede pentru a nu primi penalizari.

4. Site-ul nu este prietenos cu dispozitivele mobile

Utilizatorii prefera sa acceseze website-urile de pe telefoanele mobile tot mai mult. Astfel, Google tine cont neaparat de acest lucru pentru a putea creste in motoarele de cautare. Riscati sa va compromiteti pozitia in motoarele de cautare daca nu apelati la un specialist ce va poate face website-ul “mai prietenos” cu utilizatorii de pe mobil. In 2018 a avut loc actualizarea mobile first, ceea ce inseamna ca in 2019, versiunea reala a site-ului va fi versiunea mobila. Asadar, daca nu aveti o versiune mobila a site-ului bine pusa la punct, motoarele de cautare va vor depuncta.

5. Erori

Dacă site-ul tau are erori precum 403, 404 sau altele, acesta nu va ajunge sa creasca in rezultate, indiferent cat de mari sunt unele dintre paginile sale.

6. Hosting slab

Crawlerele nu iti pot indexa site-ul daca nu il pot accesa. Daca website-ul pica tot timpul, veti pierde usor orice sansa de a creste pe Google. Daca vi se intampla frecvent riscati sa nu mai fiti accesat deloc de crawlere.

7. Continut duplicat sau copiat de pe alte website-uri

Daca pe site-ul tau este gasit continut duplicat, motoroarele de cautare nu il vor indexa. A plagia continutul este destul de dur pedepsit. Motoarele de cautare tin neaparat ca detinatorii website-urilor sa transmita continut cat mai original pentru ca utilizatorul sa se bucure de o experienta excelenta.

Concluzie

Este indicat sa respectati acesti pasi tot timpul, daca nu doriti ca motorul de cautare, respectiv Google, sa va penalizeze. Daca intampinati dificultati in rezolvarea acestor probleme, va recomandam sa consultati un specialist SEO pentru a va asigura ca afacerea voastra va creste pe Google.

Optimizarea SEO necesita mult efort si timp investit. Cunoastem modul in care decurg lucrurile in momentul in care ai o afacere. Probabil ca esti mult prea ocupat cu afacerea in mediul real pentru a investi mai investi timp si in afacerea online.

Tocmai aici intervine ajutorul unei agentii SEO. Se ocupa de afacerea ta in mediul online – optimizeaza aclo unde tu nu ai timp sau nu te descurci. In 2019 este esential sa apelezi la serviciile SEO. Despre acest subiect gasesti mai multe informatii in articolul nostru despre importanta serviciilor SEO in 2019.

Daca in 2019 vrei sa cresti in motoarele de cautare, nu mai astepta si apuca-te chiar acum de

Previous Post
Next Post