Audit SEO

Ai un website pe care iti promovezi ideile si business-ului tau?

Ei bine, atunci ne permitem o analogie: a avea un website este ca si cum ai avea o gradina. O gradina in care cultivi paragrafe intregi de continut, peste care presari tehnici SEO, asteptand, apoi, sa culegi roadele dulci ale muncii tale: rezultate excelente in afisari organice.

Asa ca da-ne voie sa te intrebam: cat de bine stai la capitolul SEO? Ce pozitii ocupa website-ul tau in afisarile organice, dupa anumite cuvinte cheie direct relationate cu domeniul de activitate? Nu ai habar? Sau ai habar, dar nu esti multumim deloc?

Atunci iti putem spune noi prin serviciul de audit SEO, cunoscut drept Second SEO Opinion cat de bine stai la acest capitol si unde mai ai de lucrat.

Care este rolul SEO si de ce este atat de important pentru website-ul tau?

Optimizarea SEO, daca ne intrebi pe noi, reprezinta deopotriva un domeniu interesant, dar si complicat. Necesita atentie la detalii si imbunatatire continua, pentru a putea aparea in primele pozitii ale cautarilor potentialilor clienti. Si este un proces al carui rol este:

  • Rezultate mai bune in cautari exercitate prin motoarele de cautare. Conform statisticilor, 90% dintre cei care cauta ceva aleg sa dea click pe primele trei afisari. Restul de 10% decid sa acorde atentie si celorlalte pozitii.
  • Prin simplul fapt ca potentialii clienti afla despre brandul tau, ei vor deveni interesati sa citeasca mai multe si vor apela la tine, in cazul in care au nevoie de serviciile sau produsele pe care le oferi.
  • Website/ Blog de incredere. Fara doar si poate, un website vazut bine de catre motoarele de cautare este un website care denota incredere, in special pentru cei care interactioneaza pentru prima data cu el.

Ce este un serviciu de Audit SEO?

Este un serviciu prin care echipa noastra de profesionisti analizeaza atent business-urile care desfasoara campanii SEO si care isi doresc sa stie cat de bine aplica aceste tehnici de optimizare.

Practic, acest aspect le ofera o parere obiectiva, de ansamblu, asupra muncii lor, in vederea unor actiuni care urmaresc promovarea corecta a website-urilor.

Ce ne face calificati pentru un Audit SEO?

Avem experienta, rabdarea si tehnicile necesare pentru a oferi clientilor nostri un astfel de serviciu. Practicam de ani buni Auditul SEO si am reusit ca prin tehnicile noastre sa ne ajutam clientii sa ajunga la rezultatele dorite: o pozitie mai buna in cautari si, implicit, mai multi cumparatori pentru business-ul lor.

Pasi pentru realizarea unui Audit SEO:

Pasul 1 – cafeaua dinainte de SEO

Ne cunoastem, ne bem cafeaua impreuna. Tu ne spui de ce ai nevoie, noi te ajutam sa ajungi la rezultatul dorit, dupa ce alcatuim un plan bine pus la punct. Iar daca nu ne putem intalni, nu e nicio problema: folosim mijloace de comunicare la distanta.

Pasul 2 – Analiza de competitori

Realizam o analiza amanuntita a celor mai importanti 3 competitori care ocupa primele pozitii in rezultatele organice afisate de motoarele de cautare. In felul acesta, ne putem da seama ce fac ei bine. Iar la final obtinem un raport care include:

  • Cuvintele cheie folosite de competitori. Ne putem da seama, astfel, care sunt principalele cuvinte-cheie pe care ei le folosesc pentru a aparea pe prima pagina.
  • Structura de URL- uri. Mai precis, cum arata si unde aleg ei sa plaseze URL-uri.
  • Backlinks. Depistam care sunt cele mai valoroase backlinks, de ce le folosesc, unde sunt plasate si ce aventaje le aduc in cautari.
  • Analiza continutului on-page. Iar cand vine vorba de acest aspect, luam in calcul toate detaliile: de la modul de formulare al frazelor, pana la structura si stil de abordare.
  • Tehnica implementata. Analizam modul in care este construit website-ul, prin ce tehnici si ce s-a avut in calcul cand s-a realizat acest lucru. Totodata, luam in calcul structura paginilor (page depth).
  • Viteza de incarcare. Si daca ai gustat putin din partea de SEO, un domeniu de care zicem noi, nu te mai saturi, stii cu siguranta cat de importanta este viteza de incarcare. Astfel, analizam acest aspect si ne dam seama cat de bine stau competitorii la acest capitol si cum vad motoarele de cautare acest aspect.
  • Analiza imaginilor inserate in website sau blog. Si acestea au rolul de a contura strategii SEO de succes. Tocmai de aceea, ele trebuie optimizate, iar concurenta probabil a avut deja in vedere acest aspect. Important este sa ne dam seama cum a facut asta si ce tehnici de optimizare a imaginilor a ales.

Toate aceste informatii sunt importante pentru a ne ajuta sa gandim campaniile SEO viitoare, raportandu-ne la cei care deja fac acest lucru bine si reusesc sa obtina rezultate. Si orice campanie pe care urmeaza sa o implementam, dupa realizarea auditului, va fi una bazata pe strategii si rezultate.

Practic, ceea ce ne propunem noi de fapt este sa raspundem la intrebarea: Ce fac competitorii mai bine ca noi?. Si mai mult decat atat, Cum fac asta?.

Pasul 3 – Analiza SEO pentru website-ul pe care il detii.

Aceasta analiza este similara cu cea realizata pentru competitori, din punct de vedere al etapelor si structurii.

Insa, de data aceasta, avem un termen de comparatie: ne putem raporta la concurenta, pentru a ne putea da seama care sunt pozitiile ocupate de tine in motorul de cautare si cum le poti imbunatati.

Pasul 4 – Discutia despre rezultate

Dupa finalizarea pasului 2 si 3, noi iti prezentam detaliat rezultatele. Afli ce am reusit sa obtinem in urma auditului si cum te pot ajuta aceste informatii despre SEO.

Iar tu ai libertatea de a decide. Poti alege sa demarezi campaniile SEO viitoare alaturi de noi sau o poti face pe cont propriu, incercand sa inveti din propriile greseli si din experienta concurentei.

Ne place sa oferim libertate clientilor nostri, asa ca decizia iti apartine in totalitate. Daca ai nevoie de serviciile noastre SEO, suntem dispusi sa ti le oferim.

Hai sa incepem un Audit SEO!

Daca ai inteles cum te putem ajuta noi si daca te-ai hotarat sa devii mai bun la capitolul SEO, te rugam sa ne contactezi. Incearca acum serviciul nostru de Audit SEO!