Cum sa atragi clienti noi

Cele mai multe afaceri sunt formate din oameni care sunt foarte buni la ceea ce fac. Cu toate astea, nu este indeajuns pentru a avea succes. Un alt lucru ce trebuie cunoscut este cum sa generezi vanzari. Marketingul este probabil unul dintre cele mai importante aspecte ale unei afaceri. Mai ales ca dureaza timp pentru a atrage clienti si pentru a-i pastra. Acest lucru se face in doi pasi: identificarea clientilor si atragerea clientilor. Fiecare pas are cate o etapa.

Analizeaza-ti afacerea!

Pentru a afla cine iti sunt clientii, trebuie sa iti intelegi foarte bine afacerea. Este nevoie de o privire realistica asupra activitatii tale: ce iti face afacerea sa fie speciala? Ce este unic, diferit, important? Trebuie sa fii capabil sa raspunzi clar la intrebarea: “De ce sa cumpar de la tine sau sa apelez la serviciile tale cand sunt atat de multe alte alegeri?”

Realizeaza o analiza SWOT!

Poate este de moda veche, dar o astfel de analiza te va ajuta sa iti intelegi mai bine afacerea si sa stii ce ai putea imbunatati pentru a-ti identifica clientii. SWOT se refera la puncte tari, puncte slabe, oportunitati si amenintari:

  • punctele tari si punctele slabe sunt factori interni ai organizatiei tale. Un exemplu de puncte forte este faptul ca ai o locatie excelenta. Un punct slab ar putea fi ca nu ai suficient capital pentru o investitie.
  • oportunitatile si amenintarile sunt factori externi ai organizatiei. Un exemplu de oportunitate este ca ai un numar mare de posibili clienti de targetat. Un exemplu de amenintare poate fi un competitor care ofera aceleasi servicii ca si tine.cum-sa-atragi-clienti

Intelege-ti clientul!

Clientii sunt cei pe care trebuie sa te focalizezi, asadar trebuie sa afli cine sunt si ce ii motiveaza, pentru a fi capabil sa le indeplinesti asteptarile.

  • ce tip de clienti ar fi dispusi sa cheltuie bani cumparandu-ti produsele sau apeland la serviciile tale? Au venituri medii sau mari? Au studii superioare sau nu? Tineri sau batrani? Barbati sau femei? Stau in zona rurala sau urbana?
  • tine minte ca afacerile constau in servirea altora. Clientii sunt cei care iti vor livra bani in contul tau. Cu cat o afacere se va focaliza pe servirea clientilor si indeplinirea asteptarilor lor, cu atat acea afacere va fi mai de succes.

Aplica strategii inteligente de marketing digital!

Daca ai o afacere care vinde si produse online sau chiar intreaga ta afacere se bazeaza pe mediul online, atunci marketingul online iti este de mare folos. Chiar daca ai o afacere exclusiv locala, tot te poti promova in mediul online.

 • site-ul web – orice afacere din ziua de azi trebuie sa aiba un site foarte bun
 • pay per click – o campanie pay per click te poate ajuta sa atragi clientii pe care ii targetezi. Doua exemple sunt Adwords si reclamele Facebook;
 • email marketing
 • content marketing
 • retelele sociale etc.

Trebuie si sa intelegi eficienta campaniilor tale online. Trebuie continuu sa urmaresti si sa analizezi datele pentru a vedea ce rezultate si ce ai mai putea imbunatati.

Alege Emiral Media pentru a te promova eficient in Google Adwords sau pentru a te promova pe Facebook.

Previous Post
Next Post