Promovare SEO | Afla de ce ai nevoie de promovare SEO

Promovare SEO

Ce este SEO?

SEO  vine de la “optimizarea motoarelor de cautare”. Pe scurt, SEO este orice actiune intreprinsa care are rolul de a optimiza sau de a imbunatati performanta site-ului tau in rezultatele cautarii organice. Scopul final al SEO este de a obtine, de obicei, un site care sa se situeze in primele pozitiil pe motoarele de cautare.

Din ce in ce mai multe companii vand online in fiecare zi, iar concurenta devine mai dificila pentru toata lumea. Promovarea SEO a aparut ca o modalitate de a spune motoarelor de cautare care site-uri web si magazine online merita atentia valoroasa a cumparatorilor si a cautatorilor.

De ce as avea nevoie de promovare SEO?

In era noastra digitala, aproape fiecare site web este nevoie de optimizare pentru o clasare mai buna. Dar daca cititi aceasta pagina, este clar ca sunteti interesati de ceea ce inseamna promovare SEO.

Ganditi-va la procesul pe care il luati atunci cand cautati un nou furnizor sau o afacere cu care sa lucrati. Inainte de a alege pur si simplu unul din agenda telefonica, probabil faceti putina cercetare. S-ar putea sa va bazati pe alti prieteni sau alti oameni de afaceri si sa-i intrebati cu cine colaboareaza pentru serviciile respective.

Pe baza recomandarilor acestora, puteti restrange lista la cateva companii. Puteti efectua apoi cercetari online, vizitati afacerea in persoana sau cautati recenzii. Pe baza tuturor acestor criterii, veti avea incredere in alegerea companiei de top cu care sa lucrati.

Credeti-va sau nu, acest proces este foarte asemanator cu modul in care motoarele de cautare decid care site-uri web afiseaza primele website-uri in top pentru termenii de cautare specifici.

Ele iau in considerare mai multi factori, inclusiv calitatea site-ului web, popularitatea si satisfactia utilizatorilor. Fara factorii enumerati mai sus, ati avea probleme in a alege o afacere cu care ai lucra.

La fel si Google care nu poate determina daca site-ul tau este cea mai buna alegere pentru un utilizator. Fara promovare SEO, Google ar avea probleme in a alege site web tau pentru  rank-ul # 1.