Optimizare SEO | De ce ai nevoie de optimizare SEO pentru website?

Optimizare SEO

Optimizarea motorului de cautare sau, mai pe scurt, optimizare seo  este ceva ce ar trebui sa faca oricine detine un website.

Cand va optimizati un site web pentru motoarele de cautare, va cresteti  sansele de a va clasifica cat mai sus pe principalele cuvinte cheie, ceea ce inseamna ca veti obtine mai mult trafic pe site tau.

Cand ne optimizam seo websiteul, trebuie sa intelegeti ca exista o granita foarte mica intre SEO “white hat” si SEO ”black hat”

White hat SEO se refera la optimizarea site-ului  utilizand practicile aprobate de Google.

Pe cealalta parte, SEO-ul black hat presupune utilizarea unor tehnici care incalca regulile Google Webmaster. Nu este ceva ce ar trebui sa faceti daca va pasa de website.

In continuarea va vom da cateva sfaturi pentru ca procesul de optimizare seo sa fie unul de succes si a va ajuta website-ul sa creasca pe Google.

Intelegea procesului SEO

SEO este un proces continuu. Motoarele de cautare isi actualizeaza algoritmul de clasare cu cateva ore in fiecare an. Prin urmare, de ce tehnicile SEO care au lucrat anul trecut, pot fi depasite astazi.

Pentru a avea succes cu SEO, trebuie sa stiti ce functioneaza cel mai bine si evitati utilizarea tehnicilor depasite.

Optimizarea in exces

Optimizarea in exces este ceva ce trebuie evitat. Nu efectuati umplerea cuvintelor cheie sau construirea de linkuri utilizand acelasi text ancora. Google penalizeaza site-urile care nu arata natural.

Publicati continut util

Continutul de calitate este cea mai importanta parte a site-ului. Fara continut bun, este imposibil pentru website sa se claseze cat mai sus in Google. Articolele trebuie sa fie bine scrise si sa ofere o valoare reala cititorilor.

Google acorda mai multa creditare articolelor si postarilor mai lungi, care, de exemplu, au o multime de engagement, cum ar fi comentariile. Faceti tot ce este mai bun pentru a-i determina pe cititorii sa comenteze sau sa distribuie materialele.

Site-ul sa fie usor de utilizat

Site-ul trebuie sa fie intuitiv si foarte usor de navigat. Ultimul lucru pe care il doriti este ca utilizatorii sa nu stie unde sa gaseasca continutul. Creati un sistem de navigare bun si plasati linkurile catre cele mai bune articole pe barele laterale.

Cu cat este mai bun site-ul, cu atat mai mult timp utilizatorii vor sta pe el si cu atat mai mari vor fi sansele pe care le va reveni

Viteza site-ului

Viteza site-ului este un factor de clasificare. Chiar daca nu este unul critic, este ceva de luat in considerare daca doriti sa creati o experienta generala buna pentru utilizatori. Site-urile web care se incarca in mai mult de 5 secunde pot fi etichetate ca fiind lente de Google.

Adresele URL sunt usor de utilizat

Adaugati cuvintele cheie in URL-ul.dar nu le face prea lungi. URL-urile mai scurte sunt mai bine pentru partajarea social media. Adresele URL cu mai mult de patru cratime pot parea spam.

Iata un exemplu de structura URL corecta pentru un articol intitulat: Cum sa imbunatatiti SEO si traficul

unicweb.ro/servicii-seo

Utilizati titluri unice si relevante

La fel ca orice pe site titlurile trebuie sa fie unice. Adaugati cuvintele cheie primare in titlur. Clasarea inalta fara a avea cuvintele cheie din titlu este un scenariu foarte rar.

Titlurile trebuie sa fie atractive si sa nu depaseasca 55 de caractere.

Nu uitati de meta descrieri

Folosind o meta descriere, oferiti Google un rezumat al continutului. Descrieti care sunt articolele si utilizati cuvintele cheie principale in interiorul acestora. Utilizati o descriere  unica si relevanta pentru fiecare pagina de pe site.

Daca utilizati WordPress, descarcati aplicatia SEO by Yoast plugin si folositi-o pentru a va personaliza titlurile de meta, descrierile si cuvintele cheie.

 

Acestea sunt doar o parte din sfaturile pentru a avea o optimizare seo de calitate. Puteti sa consultati blog-ul UnicWeb pentru a afla si alte recomandari SEO ce v-ar putea ajuta.